Nieuw gezicht in Dierenkliniek Putten: aankomend paraveterinair Elsbeth Fieret

Nieuw gezicht in Dierenkliniek Putten: aankomend paraveterinair Elsbeth Fieret

De 19 jarige Elsbeth studeert voor paraveterinair aan het Groenhorst in Barneveld en loopt van 8 mei tot en met 7 juli stage bij ons in de kliniek. Geboren in Harderwijk wilde ze van kind af aan van haar hobby haar beroep maken: werken met dieren. Het liefst met paarden “maar dan kan later ook nog” zegt ze heel nuchter. Na haar stage moet ze nog een jaartje doorleren en daarna mag ze zich gediplomeerd paraveterinair noemen!

Haar hobby’s zijn: paardrijden (zelf heeft ze een Fries paard) en paardrijden.. Want het grootste deel van haar vrije tijd is ze te vinden op stal. Na haar opleiding wil ze graag aan het werk als paraveterinair maar volgens haar eigen zeggen moet ze hier en daar nog wat ervaring opdoen. Nou, bij ons krijgt ze alle kansen en ze deze pakt ze dan ook met beide handen aan!

Zo heeft ze al veel steriel gestaan, operaties voorbereidt, infusen geprikt, maar ook “gewone dingen” zoals hondjes uitgelaten en eten gegeven. Daarnaast staat ze haar mannetje tijdens het assisteren bij operaties en wat wel een heel bijzondere vermelding waard is: Elsbeth heeft een week lang een pup van amper 1 week oud intensief verzorgd. Deze pup had zich verslikt en een levensbedreigende longontsteking opgelopen.

Elsbeth bedacht zich geen moment en heeft de pup, zo klein als deze was, iedere avond mee naar huis genomen. Dankzij de optimale verzorging is de pup opgeknapt en mag, op het moment dat dit geschreven wordt, weer naar huis. Hoezo Elsbeth moet nog veel leren…

We zijn allemaal reuze trots op haar en aan haar inzet, kennis en kunde zal het zeker niet liggen! Volgens ons wordt dit een kanjer van een paraveterinair en we wensen Elsbeth een leuke en leerzame tijd toe bij ons!

 

En zo te zien is de pup het met ons eens 😉

 

 

 

 

 

Toinny Lukken
Praktijkmanager