Co-schappen aanstaande dierenarts Elisabeth Blonk.

Co-schappen aanstaande dierenarts Elisabeth Blonk.

U heeft haar misschien al ontmoet, Elisabeth Blonk is twee weken geleden begonnen met haar co-schappen en zal tot en met 8 juni onderdeel zijn van ons team.

Elisabeth is 25 jaar, geboren in Nieuwegein en woont momenteel in Utrecht.

Op mijn vraag of ze als kind al dierenarts wilde worden reageert ze heel resoluut.

 

“Nee hoor! Ik wilde rechten gaan doen en dan vooral de forensische kant. Maar tijdens een onderzoek, welke ik op de Faculteit voor Diergeneeskunde mocht doen, werd ik gegrepen door het vak “dierenarts”.

Zelf komt ze uit een architectenfamilie, heel wat anders, maar het was al vrij snel duidelijk dat Elisabeth nooit die kant zou opgaan.

Haar lievelingsdier is een hond. Haar ouders hebben twee bobtails waar ze allemaal aan verknocht zijn. Ik stel de vraag niet eens waarom ze zelf geen hond heeft want ik weet het antwoord natuurlijk al; met een zware studie is het niet handig om er zelf een te hebben. Maar helemaal zonder hond is ze niet! Vol trots vertelt ze dat ze ieder weekend “oppasmoeder” is voor een bastaardje van vijf kilo.

Na haar afstuderen wil ze het liefst verder in kleine huisdieren en dan 1e lijns, waarbij ze wel kenbaar maakt dat chirurgie haar meer dan normale interesse heeft. Ze spreekt dan ook vol lof over de kliniek, mooi ruim opgezet met drie operatiekamers en één tandheelkundige operatiekamer. Daarnaast spreekt haar de omgeving ook erg aan.
Elisabeth, we wensen je heel veel (werk)plezier toe tijdens je stage en succes met je afstuderen. Zet hem op!