Chip actie!

Chippen is erg belangrijk

De maand juni kunt u uw huisdier, indien deze nog niet gechipt is, tegen actietarief laten chippen.

Normale prijs €48,95 -> deze maand voor slechts €29,95 

Ieder jaar weer raken veel dieren zoek nadat ze ontsnapt zijn. Gelukkig worden deze dieren ook vaak weer gevonden. Om ze weer snel terug te kunnen brengen bij hun baasje is het belangrijk dat deze dieren gechipt én geregistreerd zijn. Door een juiste registratie kan er rechtstreeks contact opgenomen worden met de eigenaar.

Voor honden is de chip verplicht, maar voor katten niet. Helaas zijn veel katten nog niet gechipt. En maar weinig konijnenbezitters laten hun dier chippen, terwijl het prima mogelijk is.

Het is belangrijk dat als u uw huisdier heeft laten chippen, u de chip aanmeld met uw gegevens. Als uw dier gevonden wordt met chip, maar het chipnummer is niet geregistreerd op uw naam is het dier niet traceerbaar voor u.

Wanneer je een kat overneemt of adopteert, dien je zelf de gegevens aan te passen. Ook na een verhuizing, scheiding of bij wijziging van je telefoonnummer moet je dit doen.

Zonder registratie heeft de chip geen functie. De vinder van het dier ziet na aflezen van de chip dan enkel een chipnummer waar verder geen gegevens bij staan. Het registreren van jouw gegevens is dus minstens zo belangrijk als het chippen zelf!

Zorg ervoor dat de registratie van de chip actueel is. U kunt uw gegevens controleren op www.chipnummer.nl

Zie onderstaand filmpje met 6 belangrijke tips over gevonden en vermiste dieren.

Klik hier