Project Suriname

In november dit jaar gaan dierenartsen Daan Kranendonk & Suzanne Coenraats samen met de paraveterinair Diane Bakker & Brigitte Schipper naar Paramaribo in Suriname om honden te steriliseren en castreren.

Tijdens een bezoek aan Suriname in 2017 bezocht Daan het enige asiel van Suriname, dat in Paramaribo is gevestigd en raakte onder de indruk van de inzet en betrokkenheid van de medewerkers aldaar.
Het asiel maakt onderdeel uit van de Stichting Dierenbescherming Suriname. Met zeer beperkte middelen wordt het probleem van zwerfhonden- en katten aangepakt.
De Dierenbescherming organiseert al enkele jaren sterilisatie/castratie projecten om te voorkomen dat er steeds meer zwerfdieren komen.
Ongebreidelde voortplanting zorgt ervoor dat er steeds meer dieren op straat komen en zich als zwerfdier weer verder voortplanten. Ook worden teefjes die zwanger worden vaak op straat gedumpt. Door dieren tijdig te steriliseren is de motivatie van eigenaren veel groter om de dieren thuis te houden.
Hoewel de capaciteit van het asiel te klein is en het daarom altijd overvol zit wordt middels sterilisatie en castratie projecten en door het geven van voorlichting een grote bijdrage geleverd aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de dieren.

Wij willen als Dierenkliniek Putten een steentje bijdragen aan het bestrijden van dit dierenleed.
Volledig op eigen kosten gaan wij gedurende 3 lange werkdagen zoveel mogelijk honden en katten steriliseren en castreren.
Ons doel is, om net als in 2018, in 3 dagen 150 honden en tevens een aantal katten te steriliseren.


Omdat er een groot tekort is aan middelen willen wij ook proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het aankopen van goede medicijnen, zoals anti vlooien, – worm- en schurftmiddelen. Wij zouden het zeer waarderen als wij namens de cliënten van onze kliniek een mooi pakket medicijnen kunnen aanbieden.

Mocht u een bijdrage willen leveren aan ons project?
Dit kan op ons Suriname rekeningnummer: NL79RABO0301343780 Ten name van Dierenkliniek Putten en onder vermelding van: Hulp Suriname