Marc de witte

Dierenarts

Marc de witte - Dierenarts
Marc de witte Dierenarts

Opgegroeid in Leidschendam wist ik het al van kleins af aan: ik wil dierenarts worden. Altijd was ik al met dieren bezig. Zo ben ik ooit op 10-jarige leeftijd in de sloot gesprongen om een eend met een gebroken vleugel uit het water te vissen. Thuis hebben we ook altijd dieren gehad en regelmatig was ik op de kinderboerderij te vinden.

Na mijn middelbare school ben ik in één keer ingeloot voor de studie Diergeneeskunde, waar ik in 2010 aan begonnen ben. Na acht geweldige jaren in het mooie Utrecht ben ik in september 2018 afgestudeerd. De studententijd was een mooie periode, waarin ik als assistent heb gewerkt bij verschillende dierenartsenpraktijken en een spoedkliniek voor dieren. Hierdoor heb je al vroeg in je studie een breed beeld van het beroep als dierenarts. Ook heb ik veel gereisd met als hoogtepunt een drie maanden durende reis door Canada. Tijdens mijn studententijd kwam ik voor het eerst in aanraking met Dierenkliniek Putten, waar ik mijn externe stage heb gelopen. Al snel merkte ik dat het een kliniek was die aansloot op mijn interesses voor de chirurgie en orthopedie. Maar ook met de interne geneeskunde kon ik hier mijn ei kwijt. Na eerst een half jaar in het Westland als dierenarts gewerkt te hebben ben ik per april 2019 het team van Dierenkliniek Putten komen versterken.

Mijn interesse gaat uit naar werkhonden en dan voornamelijk de retrievers. Slimme, werklustige maar ook ontzettend lieve honden. Gelukkig zien wij deze honden veel bij Dierenkliniek Putten. Als de tijd rijp is hoop ik ooit zelf een mooie Flatcoated Retriever te hebben.

Op dit moment woon ik in Utrecht samen met mijn vriendin en kat Saartje. In mijn vrije tijd sport ik veel. Wielrennen, hardlopen en duiken zijn hierbij favoriet.

Ik kijk er naar uit u in de spreekkamer te ontmoeten!