Suzanne Coenraats - de Roos

Dierenarts

Suzanne Coenraats - de Roos - Dierenarts
Suzanne Coenraats - de Roos Dierenarts

In 2010 ben ik afgestudeerd als dierenarts met de afstudeerrichting gezelschapsdieren. Ik wilde altijd al dierenarts worden, maar uiteindelijk heb ik de definitieve beslissing genomen om diergeneeskunde te gaan studeren, omdat ik de geneeskunde interessant vind. De diergeneeskunde vind ik een grotere uitdaging dan de humane geneeskunde, omdat dieren zelf niet duidelijk kunnen aangeven waar ze last van hebben. Als eigenaar en als dierenarts moeten we samen aan de hand van de situatie er achter komen wat een dier mankeert en hoe we het kunnen verhelpen.

Vanaf begin 2012 ben ik in Dierenkliniek Putten komen werken. Een half jaar nadat ik hier ben begonnen zijn mijn man en ik naar Ermelo verhuisd. Hier genieten we van de bossen en de heide. Ik ben een fanatiek hardloper en verder wandel en ik fiets ik graag en dat is in de omgeving van Ermelo natuurlijk goed mogelijk.

Voordat ik in Putten kwam werken heb ik eerst in een kleine gezelschapsdierenkliniek gewerkt. Hier deed ik vooral de eerstelijns diergeneeskunde. Aangezien ik de ambitie had om me verder te ontwikkelen ben ik in Dierenkliniek Putten komen werken. Naast de eerstelijns diergeneeskunde is hier ook verdiepende diagnostiek en behandeling mogelijk. Zo heb ik de mogelijkheid gehad om me bekwamen in de interne geneeskunde, de verloskunde en de echografie en de chirurgie. Daarnaast zal ik me in de komende jaren vooral ook bezig gaan houden met de röntgenologie, de orthopedie en de orthopedische chirurgie. Daarvoor wordt ik momenteel intern intensief opgeleid door Daan en zal ik ook externe cursussen volgen.

Suzanne Coenraats houdt zich voornamelijk bezig met:

  • Orthopedie (inclusief chirurgie)
  • Röntgenologie
  • Echografie
  • Chirurgie
  • Voortplanting