Nadia Brand

Dierenarts

Nadia Brand - Dierenarts
Nadia Brand Dierenarts

Sinds februari 2015 ben ik onderdeel van het team bij Dierenkliniek Putten.

Ik ben Nadia Brand-Benjamin. In Zuid-Afrika geboren, waar ik tot mijn 26e heb gewoond.

Waarom dierenarts?

Net als veel kinderen wou ik ook een hond. “Cheeky” was onze eerste hond. Cheeky betekent ondeugend in het Engels en dat was een zeer geschikte naam voor onze pup! Hij kwam van een boerderij en toen we hem kregen was hij net zo “groot” als twee tennisballen. Toen Cheeky ziek werd moesten we met hem naar onze dierenarts, hij was er echt slecht aan toe. Onze dierenarts zei dat we er rekening mee moesten houden dat hij het waarschijnlijk niet zou halen. Er was zelfs sprake van in laten slapen. Mijn hart was gebroken. Cheeky kreeg een paar prikjes en we namen hem weer mee naar huis. Mijn vader is huisarts. Hij legde Cheeky aan een infuus en dagenlang hebben we bij Cheeky gewaakt, hem geaaid en met een spuit voeding en water gegeven. Na een paar dagen werd hij sterker en op een dag tilde hij zijn kopje omhoog en gaf mijn vader een likje op zijn hand. Alsof hij “dank je” wilde zeggen. Vanaf dat moment wist ik dat ik ook honden (dieren) wilde gaan redden als ik groot was. Cheeky is uiteindelijk 15 jaar geworden.

Waarom Nederland?

Een lang verhaal maar dat heeft veel impact gehad op mijn leven. Daardoor ben ik diergeneeskunde gaan studeren. In mijn 2e studiejaar kwamen er Nederlandse dierenartsstudenten, Jan, Jaap en Joep bij ons stage lopen. De “gekke Nederlanders”- we hadden moeite om ze uit elkaar te houden en ze spraken een vergelijkbare Zuid-Afrikaanse taal! Een jaar na mijn afstuderen ben ik naar Engeland gegaan om te werken en de wereld te ontdekken. Ik heb daar veel ervaring opgedaan en onder andere een half jaar aan de Universiteit van Glasgow gewerkt. Het was een zeer leerzame tijd. In 2002 ben ik met groep vrienden naar Utrecht gegaan om Koningingendag te vieren met Jan, Jaap en Joep….

Inmiddels zijn Jaap en ik bijna 12 jaar getrouwd. Gezegend met 3 kinderen, Lisa, Michael en Nick. We hebben 2 Border terriers, 2 katten, geiten, schapen, kippen en paarden thuis.

Waarom Dierenkliniek Putten?

Ruim 20 jaar dierenarts en ik geniet nog enorm van mijn werk. Het is niet alleen dierendokter zijn. Het is mensenwerk dus ook er voor de eigenaren zijn, de samenwerking met je collega’s en het streven om in alles wat je doet het beste uit jezelf te halen. Daarom ben ik blij dat ik bij Dierenkliniek Putten mag werken. Een multidisciplinaire kliniek met heel veel apparatuur, kennis en mogelijkheden. Een prachtig, modern pand met een heleboel leuke, hardwerkend collega’s die dag en nacht klaar staan.

Tot op de dag van vandaag is mijn ambitie om dieren beter te maken, zover het kan en ervoor te zorgen dat het bezoek bij de dierenarts zo prettig mogelijk verloopt. Uit eigen ervaring als klein meisje, weet ik hoe belangrijk dat is!