Vakantie, hou hier rekening mee

De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent dat veel mensen op vakantie gaan en de viervoeters mogen vaak mee op vakantie. Dit is ook het moment om te controleren of alles voor een mooie zomervakantie met de hond in orde is. Denk hierbij aan de vaccinaties die noodzakelijk zijn. Als u met de hond naar het buitenland reist is een vaccinatie tegen rabiës verplicht. Sommige vakantiebestemmingen vragen ook nog om de jaarlijkse vaccinaties tegen hondenziekte, hepatitis, parvo en weil. Een goed moment dus om het vaccinatieboekje na te lopen en te controleren of alle vaccinaties up-to-date zijn.

Naast de vaccinaties zijn er in sommige landen van Europa nog aanvullende vereisten. Voor een reis naar Noorwegen bent u bijvoorbeeld verplicht om 120 tot 24 uur voor aankomst in Noorwegen de hond ontwormd te hebben tegen de lintworm. Alle aanvullende eisen voor de invoer van een dier in een vakantieland kunt u vinden op het www.LICG.nl.

Er zijn ook honden die gebruik maken van medicatie. Voor deze honden is het belangrijk van tevoren goed te controleren of er nog voldoende medicatie is huis is voor de gehele vakantie. Ook voor honden die incidenteel gebruik maken van medicatie is het belangrijk hier even bij stil te staan. Met name voor honden die problemen hebben met spieren of gewrichten kan de vakantie een zware tijd zijn. U kunt de medicatie ook online bestellen op onze site:

Bestelformulier medicatie/voer

Op vakantie zijn we vaak toch wat actiever dan thuis, maken we grotere en/of zwaardere wandelingen met de hond en veel honden gaan veel vaker zwemmen. Houd er rekening mee dat honden met gewrichtsproblemen hier last van kunnen hebben. In overleg met de behandelend dierenarts kan er in sommige gevallen voor gekozen worden om een kleine hoeveelheid medicatie mee te nemen op vakantie, zodat er in geval van pijn wel behandeld kan worden. Let op deze medicatie mag niet zomaar worden meegegeven, dus neem tijdig contact op met de kliniek om te bespreken of uw hond iets mee mag krijgen.

Ongelukjes zitten in een klein hoekje. Helaas geldt dit op vakantie ook. Gelukkig vallen de meeste dingen vaak mee, maar als eigenaar schrik je vaak wel even. Voor de eerste hulp bij ongelukken voor huisdieren hebben we als kliniek nu een folder gemaakt. Hier staat de relevante informatie in die u kunt gebruiken bij veel voorkomende aandoeningen en ongelukken. Hier kunt u informatie vinden over wat u in deze situaties zelf kunt doen, maar er staat ook duidelijk in vermeld wanneer het wel noodzakelijk is om een dierenarts te raadplegen. Deze folder is verkrijgbaar op de kliniek in een op maat gemaakt ‘vakantiepakketje’. Hier zit dan niet alleen de informatie in, maar bijvoorbeeld ook de noodzakelijke medicatie voor op de vakantie. Als eigenaar kunt u met dit pakketje onbezorgd op vakantie. En trouwens: de pakketjes zijn niet alleen handig op vakantie, ook door het jaar heen kan het praktisch zijn om zo’n pakketje in huis te hebben!

Onze hulpbox bestaat uit handige middelen waaronder een tekentang, honing wondzalf, EHBO folder.

De maand juni is deze hulpbox voor slechts €17,50 ipv €19,95.